Takk!

Nybrent kaffe - helt hjem

Hvor ble det av 2021? Året vi trodde alt skulle gå så mye bedre. Slik ble det bare en periode så ble alt verre igjen. Men nå kommer et nytt år med et nytt håp og nye lys i enden av tunellen. Da er det bare å krysse fingrene og hoppe i det! Alt blir nok bedre snart skal du se… But until then – we have coffee!

2021 har likevel vært et spennende år i bedriften – takket være våre trofaste kunder, abonnenter og følgere. Noe av det viktigste som har skjedd produksjonsmessig er effektiviseringen som fulgte med investering i en doseringsmaskin i sommer! Den skulle vise seg å kutte tiden vi brukte på dosering og pakking med omlag 60-80%. (En aktivitet for hele familien!)

På slutten av året fikk vi nye poser som er lettere, tynnere og litt mer miljøvennlige. Vi går dermed bort fra rivestrimlen på baksiden slik jeg har hatt en stund – nå skal de rives i toppen. Fremdeles sorteres de som restavfall.

I følge brenneloggen har vi i 2021 brent + / – 950 kg spesialkaffe i 2021. Det er omlag 150kg mer enn 2020.

Dessverre har vi solgt langt mindre av kaffen som går til inntekt for Childrens Burn And Wound Care (CBWCF) i år. Grunnen til det er at vi måtte finne ut en mer praktisk løsning for hvordan selve støtten kunne overføres og dermed hadde vi den borte fra butikken en lang stund. Men støtten fra abonnentene har blitt overført som normalt.

Nå har vi derimot funnet en mye bedre løsning som er god for alle parter og kaffen er tilbake i nettbutikken for normalt salg. I samarbeid med CBWCF kutter vi ned på mellomleddene og importerer nå direkte fra Yirgachaffe Coffee Cooperative i Addis Ababa. Av all etiopiakaffe vi nå selger vil en god andel gå til Childrens Burn And Wound Care Foundation. Totalt i år har vi overført 11 863 kr til stiftelsen (mot 25000 i 2020), men vi har forventninger til et enda bedre resultat i 2022.

I løpet av året har vi også inngått et samarbeid med en freelancer i Tanzania. Han har fått anledning til å skrive flere artikler til håndbrent.no som et ledd i at han selv lærte seg mer om spesialkaffe. For han selv har det vært en god ekstrainntekt og det kom godt med når hans familie fikk plutselige sykehusutgifter i 2021. Vi håper han fortsatt er gira på å lære mer og bidra med mer innhold i 2022.

Endelig har vi også fått utvikle vår egen turkopp! Den er dreid i svartor tre med god hjelp fra håndverker Sverre Strandberg. Omgitt av et lærbelte med en tekst du selv kan velge, produsert av brennemesteren selv. Koppen henges i beltet eller på sekken med en medfølgende karabinkrok.

I 2022 tar vi sikte på noen mindre oppgraderinger av brenneriet og ytterligere effektivisering. Vi håper koronasituasjonen bedrer seg snart – vi ønsker både å utvide vårt samarbeid med CBWCF og et sterkere engasjement i Tanzania! Håper dere fortsatt vil være med oss på denne reisen.

Med det vil i ønske dere alle et riktig godt nytt år!

Share

Leave a comment

go top