Filisofien bak…

«Hand Roasted with Passion»

Vi blir mer og mer effektivisert, automatisert og robotisert. Også i kaffebransjen er det et jag etter den perfekte «oppskriften» på den perfekte brenneprofil. Og joda, kaffen blir bra den. Kanskje nesten perfekt. I alle fall kan man med denne teknologien gjenskape den samme kaffeopplevelsen som den første.

Det er mye man kan lære av den forskningen som har blitt gjort, og det er mange prinsipper vi som kaffebrennere (og vi som elsker kaffe) bør ta med oss videre. På den andre siden tror jeg vi går glipp av selve virkeligheten dersom vi skal la algoritmer og forhåndsprogrammerte brenneprofiler få definere livene våre – og kaffen vår. Før i tiden ble ting også i Norge produsert eller reparert av ivrige, oppfinnsomme, skitne og svette mennesker. Slik er det ennå andre steder i verden og jeg tror vi trenger å ta noe av dette tilbake. Spontaniteten. Kreativiteten og det uperfekte. Det menneskelige.

 

Roasted in Bjerkreim

Jeg har reist i mange land og latt meg inspirere av «det menneskelige», og selv om jeg nå brenner på en kommersiell brenner er jeg stolt av at jeg fremdeles brenner «for hånd». Selv om jeg ikke lengre sveiver manuelt kaffebønnene over ilden er jeg hands on under hele prosessen slik en kaffebrenner bør være. Se, lytte og lukte seg frem til det beste resultatet. Smake, notere og gjøre prosessen om igjen.

 


Legg igjen en kommentar