Nå: Freelancer i Øst Afrika!!

Nybrent kaffe - helt hjem

Det skjer saker og ting i kaffebrenneriet denne våren! At vi har tatt inn T-skjorter i vårt sortiment blekner i forhold til at vi nå har fått vår egen “korrespondent” i Øst Afrika.

Cathbert Msemo er mannen som skal skrive artikler for oss fra Tanzania til håndbrent.no.

Kvinne som holder en kaffekopp. I bakgrunnen: kaffebønner
Image by Photo Mix from Pixabay

Målet med artiklene er å skape kortere avstand mellom de som produserer den kaffen du drikker – og deg! Et fokus som Myksvoll Mikrobrenneri har hatt siden vi startet opp i 2018.

Msemo er utdannet journalist, 31 år, fra Kilimanjaro-regionen. Han arbeider fulltid i Soma Biblia, en norsk/dansk-etablert organisasjon som distribuerer bibler og kristen litteratur, der han jobber med layout og som redaktør i en rekke blader og utgivelser, og som skribent.

Og her gir jeg ordet videre til Cathbert Msemo og ønsker han samtidig velkommen som bidragsyter hos håndbrent.no!

En kort beskrivelse av ditt forhold til kaffe…?

“I landsbyen hjemme når jeg var ung dyrket bestefaren min kaffe. Det var vår jobb å stelle med den og spesielt under innhøstningen gikk det mye tid til å plukke kaffebær. Jeg husker når bærene modnet og ble røde så spiste vi fruktkjøttet fordi vi tenkte det var frukt! Haha!

spesielt på grunn av den fallende kaffeprisen, fjernet bestefar alle kaffetrærne fra åkeren og plantet bananer i stedet.

Men senere på grunn av ulike utfordringer med produksjonen, spesielt på grunn av den fallende kaffeprisen, fjernet bestefar alle kaffetrærne fra åkeren og plantet bananer i stedet. Denne situasjonen er for nesten alle landsbyboerne, og for tiden er det ingen kaffebonde i landsbyen vår.

Før drakk jeg aldri kaffe selv. Vi pleide å drikke te eller bruke andre blader fra trær i omgivelsene. Men etter at jeg ble ansatt i Soma Biblia møtte jeg mennesker med en kultur for å drikke kaffe! Jeg begynte med å drikke litt kaffe og det har nå blitt min favorittdrikk både her på kontoret og hjemme.

– Hva er det viktigste for deg?

foto: Cathbert Msemo

Å tjene Gud er det viktigste for meg. Jeg jobber hardt og stoler på Gud og at jeg ved hans hjelp kan hjelpe min familie som er avhengig av meg. De har brukt mye penger på å sende meg på skolen så jeg har fått utdanning og jeg ønsker å gi tilbake.

Jeg er journalist og ser mange muligheter for tiden i Tanzania men kapital er viktig i begynnelsen. Jeg ønsker å starte en online medieproduksjon med nettsider og video. Men å jobbe som freelancer er en god mulighet og en god start. Så ber jeg Gud om å åpne dørene for å gå videre med medieproduksjons-drømmen.

Siden familien har sponset utdanningen min og er avhengige av meg, gjør jeg også andre ting på kveldstid og i helgene når jeg har mulighet. Derfor var jeg veldig glad for å få anledning til å skrive artikler om kaffe! Og jeg ønsker å gjøre en god jobb slik at det kan gi meg en ekstra støtte til min familie.

Takk,

Cathbert Msemo

Første artikkel kommer plutselig! 🙂 Følg med på håndbrent.no…

Share

Leave a comment

go top