Hva holder vi på med

i Tanzania?

Helt siden oppstarten i 2018 har vi formidlet historien om den fantastiske kaffen fra det øst-afrikanske høyland. Men våre røtter stikker dypere inn i øst-afrikas røde jord – vi har flere historier vi vil fortelle!

La meg fortelle deg en av disse historiene. Den handler om en dyktig skinnskredder fra en støvete by ved foten av Kilimanjaro, et langvarig vennskap og en brennende visjon…

I november 2022 reiste jeg og min bror Dan til Tanzania for å møte en gammel kollega av meg – Joachim. Sammen  utforsket vi mulighetene for å etablere en diakonal bedrift eller et bedriftssamarbeid. 

Med «Diakonal» mener vi at intensjonen er å bedre livssituasjonen for vanskelig stilte, gi fornyet selvtillit og en indre motivasjon for livet.

Vår visjon er et senter der de som av ulike årsaker «faller utenfor» bl.a. får anledning til å lære seg et håndverk, grunnleggende økonomi, det å starte en bedrift og det å bedre forutsetningene for seg selv og sine nærmeste.

Vi tror at veien ut av fattigdom ikke ligger i å gjøre folk avhengig av kontinuerlige gaver, men heller i å legge til rette for gründerskap og rettferdig handel der produsentene får riktig betaling for sitt gode arbeid. 

Derfor ønsker vi å etablere et transparent produksjons- og handelskonsept der produsentene selv er med på å definere verdien av produktene.

Vårt første produkt er en «weekendbag» som er ideell for hverdagsturer og korte helgeturer. Bagen er håndlaget av geitelær og foret med tekstil på innsiden. Vi tar små, men sikre steg mot videreutviklingen av produktet og planleggingen av et diakonalt bedriftssamarbeid samt et fremtidig senter i Tanzania.

Har du interesse eller ferdigheter som kan være til nytte for oss? Vi vil gjerne høre fra deg og utvide vårt nettverk ytterligere.

Og følg gjerne med oss på facebook og instagram for oppdateringer!

Vennlig hilsen

Ronny Myksvoll

når du handler våre produkter er du med å gjøre det mulig!

go top