Kaffecupping

Nybrent kaffe - helt hjem

I helga inviterte jeg et knippe utvalgte neser til cup tasting, eller kaffesmaking hvor vi forsøkte å forholde oss til skjema fra Specialty Coffee Association og evaluere kaffen fra ulike kriterier. Dette er en fin måte å utvikle et repertoar innenfor å definere smaker, og jeg kjenner at jeg har mye å lære på dette området!!

Kaffen som sto på bordet var Burundi (medium brent), Rwanda PB (lys) og den nye og lovende Tanzaniakaffen (lys). Jeg har lenge hatt en mistanke om at Rwanda PB har vært best på en mørkere brenning og derfor var det ingen stor overraskelse at Tanzania-kaffen kom desidert best ut i forhold til fruktighet og smaksopplevelse.

Det er en super kaffe med hint av sjokolade, appelsin og kanskje pasjonsfrukt? Først og fremst kommer denne kaffen til å bli brent for Norea Mediemisjon og solgt til inntekt for deres arbeid i Tanzania. Men om ikke lenge vil jeg også selge den i nettbutikken. Og noe sier meg at dette er en kaffe jeg vil prøve å få kloa i senere også!

Når det gjelder Rwanda PB kommer jeg til å brenne den mørkere heretter. I det Full city – full city + – Espresso (mørkere spekteret) er den supergod, særlig til presskanne og espresso mens den kan smake litt underutviklet ved city roast (lys).

Burundi er jeg snart tom for – kanskje bare 1 brenning igjen etter at jeg har solgt ut de få posene med ferdig brent.


Share

Leave a comment

go top