Tilbud!

Rwanda PB Mahembe (Br.grad: Medium)

(1 omtale)

kr 75

Generell informasjon fra importøren:
Varietet: Red Bourbon
Processing: Fully washed
Crop year: 2017
Grade: PB
Sensorial information
Cupping score: 88
 • Hibiscus
 • Floral
 • Berry

Re-cupped for quality control 13th of July 2018:

Very open and complex. Bouquet of heavy perfume and florals. Tasting notes of hibiscus and rhubarb. Red berry finish.

 

Scroll ned for vår info om denne kaffen…

Tomt på lager

Varenummer: 10250-4-1 Kategori: Stikkord: , ,

Beskrivelse

 

Årets første kaffe er en Peaberry (PB) fra Rwanda.

Vanligvis består et kaffebær av to fertile frø (s.k. bønner) som formes mot hverandre, men innimellom PB består bare av ett fertilt frø som ikke har en «tvilling» å vokse imot. Bønnen får dermed ikke sin normale form, men vokser seg rund.

Fordi disse bønnene opptar varme annerledes enn vanlig kaffe sorteres de ofte ut og selges i egne sekker. Det er en slik sekk vi gjør et dypdykk i nå på nyåret.

Kaffe og Rwandas gjenreisning

Kaffe ble først innført til Rwanda av Belgiske kolonister på 1930-tallet. Rwandiske bønder ble da tvunget til å plante en overflod av kaffetrær, noe som førte til en lavkostnadsproduksjon med lav kvalitet, en blemme som rammet hele nasjonen. I tillegg manglet Rwanda forutsetningene for å kunne vaske og prosessere så mye kaffe. Etter at kaffeprisene falt ytterligere i 1980-årene og etter folkemordet i 1994 var det ingenting igjen av den allerede haltende kaffeindustrien. I år 2000 var Rwandas fremtid fullstendig tåkelagt.

I dag derimot, blomstrer Rwandas kaffeproduksjon. Rwanda produserer noe av den beste kvalitetskaffen i verden. Ikke bare står kaffeindustrien ansvarlig for en rekke nye arbeidsplasser, men spiller en stor rolle i forsoningsprosessen mellom Hutuer og Tutsier. Mange av de jobber side om side på kaffeplantasjene for å dyrke og prosessere kaffebønner.

Økt fokus på å levere kvalitet fremfor kvantitet har også gitt økonomisk avkastning for landet. I år 2 000 var prisen på kaffe fra et kooperativ $0,20. 11 år senere tjente de $3,50 per kg. Det har gitt de muligheten til å sende barna på skole, investere i nye bygninger og bygge ut sine egne plantasjer.

Neste gang du tar en slurk av kaffe fra Rwanda, så husk på at den kaffen har vært med å bygge opp et land som lå i ruiner etter folkemordene i 1994.

 

 

(Rwanda-info hentet fra denne artikkelen)

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,28 kg
Dimensjoner 20 × 10 × 4 cm
Brennegrad

Cinnamon (veldig lys), City (lys), Full City (Medium), Vienna (Espresso)

1 omtale for Rwanda PB Mahembe (Br.grad: Medium)

 1. Terje Helland

  Veldig god kaffe! Denne anbefales.

  • Ronny Myksvoll

   Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂

Skriv en omtale