Costa Rica – Las Lajas

kr 109kr 339

Costa Rica Region Sabanilla de Alajuela, Central Valley
Gårdsnavn: Alajeula
Variant: Caturra, Catuai, Villa Sarchi
Høyde: 1450–1600 m.o.h
Prosess: Honey

Cafe Imports smaksanmerkninger: » Mild, sweet and clean with fresh fruit, brown sugar and lemongrass flavors.»

Obs: Ekstra god pris om du kjøper et kilo!

Varenummer: I/A Kategori:

Beskrivelse

Kaffe er en integrert del av livet for Oscar og Francisca Chacón som er 3.gen kaffeprodusenter. Dedikert til både kvalitet og innovasjon var de blant de første til å fremstille Honey og Natural-prosessert spesialkaffe i Costa Rica.

Oscar og Fransisca begynte å eksperimentere med nye smaker allerede i 2005 mens andre var bundet til den helt tradisjonelle måten å prosessere kaffe på. Ved å kjøpe en egen «de-pulper» (en hånddrevet maskin som fjerner fruktkjøttet på kaffen) fikk de mer kontroll på kvaliteten og på prisen de fikk for kaffen.

I dag produserer ekteparet en stor variasjon av «honey»-prosessert kaffe der de modulerer på tørketiden for å skape forskjellige effekter i koppen.

Las Lajas produserer forskjellige variasjoner av både Honey og Natural prosessering:

  • Yellow Honey: Kaffen vendes hver time på opphøyde senger i noen dager, så overført til drivhus og rotert gjevnlig.
  • Red Honey: Kaffen blir snudd flere ganger for dagen og tørket lenger i drivhuset.
  • Black Honey: Kaffen blir snudd en gang til dagen.
  • Perla Negra Natural: Kaffen tørker direkte i solen i 10 dager, roteres konstant og så overført til sekker i 2-3 dager før de blir lagt utover på opphøyde senger.
  • Alma Negra Natural: Tørkingen starter i drivhuset i noen dager, så blir den stablet opp på drivhuset over natten men flyttet til opphøyde senger i sol-timene.

Tilleggsinformasjon

Mengde

250g, 500g, 1kg

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Costa Rica – Las Lajas”