Caballero
Marysabel Caballero og hennes mann Moisese Herrera er 3. generasjons kaffebønder og har blitt belønnet mange ganger for sitt fokus på kvalitetskaffe i Honduras.
Marysabels bestefar var en av pionerene til å kultivere kaffe i Honduras. I dag er det Marysabel og Moisese som eier over 200 hektar kaffeland fordelt på 17 forskjellige gårder rundt Marcala. Caballeros produksjon og fokus på kvalitet er ekstremt vellykket og har bidratt med å forbedre Honduras rykte for kvalitetskaffe.
Caballeros-paret er ekstremt dedikert til miljø og bærekraft på gårdene. Mye tid og energi går med til å forbedre jordsmonn og forsikre sunne vekstmiljø for kaffebuskene. Det organiske gjødselet lager de av kumøkk og kylling gjødsel blandet med frukten fra kaffebærene og annet organisk materiale. Dette blandes med noe mineralgjødsel for at plantene skal få den næringen de trenger.
Vasking: Etter de-pulpingen (fjerning av fruktkjøtt) blir kaffen fermentert i 12 timer før den blir våtprosessert ved bruk av en afrikansk teknikk. Denne teknikken hjelper til med å sortere underutviklede bønner og s.k. floaters – defekte bønner bort fra de andre. Etter vasking blir bønnene bløtlagt i rennende rent vann i 12 timer.
Tørking: Kaffen tørkes på opphøyde «senger» i sol eller skygge for 11-20 dager. Den blir tildekket når solen er på sitt sterkeste, når det regner og om natten.
«… and that’s how the cookie crumbles!»
General cupping notes: Rich dark fruit aroma. Warming mature fruit like red berries, black grape and plum flavors. Rich and dense mouthfeel, well-structured and intense. Some red vine notes combined with molasses and prunes. Complex and juicy finish.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.