Etiopia Mokonisa Bulga Bildiimo #2

kr 99

Varietet: Heirloom
M.o.h: 2100
Prosessering: Fully washed
Crop year: 2018
Cupping score: 88

Kvalitetskontrollert september 2018

 

Tomt på lager

Kategori: Stikkord: , , , , ,

Beskrivelse

Opprinnelse: Mokonisa Bulga vaskestasjon

Denne kaffen er fra en privat kommunal våtmølle i Dimtu, Sidama-område. Kaffebær blir kjøpt og samlet fra et omlag 1 978 forskjellige småbrukere i området. Disse leverer små mengder med bær hver dag til våtmøllen. Bøndene har i gjennomsnitt mindre enn 2 hektar med jord, og det meste av kaffen er organisk.

Dyrkeforhold:

Jordsmonnet er rødbrunt og godt drenert. I Etiopia er det vanlig med organisk kompost og beskjæring er mindre vanlig. En bonde kan typisk ha mindre enn 1500 trær per hektar og ett tre produserer i snitt mindre enn 100-200g grønn kaffe.

Kun de modne bærene blir møysommelig plukket og sortert for hånd fra de umodne og overmodne bærene. Fruktkjøttet blir så fjernet i en pulper.

I motsetning til mye av etiopisk kaffe som er tørket med fruktkjøttet på (bærtørket/natural), så er denne kaffen fra Mokonisa vasket (fully washed). Den er våtfermentert i 48 timer og gradert i vaskekanaler, før den er lagt i bløt i 24 timer og tørket i 10-12 døgn på tørkebord. Om natten og midt på dagen blir kaffen tildekket av skyggenett.

Tilleggsinformasjon

Mengde

250g, 500g

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Etiopia Mokonisa Bulga Bildiimo #2”