Beskrivelse
Opprinnelse: Mokonisa Bulga vaskestasjon
Denne kaffen er fra en privat kommunal våtmølle i Dimtu, Sidama-område. Kaffebær blir kjøpt og samlet fra et omlag 1 978 forskjellige småbrukere i området. Disse leverer små mengder med bær hver dag til våtmøllen. Bøndene har i gjennomsnitt mindre enn 2 hektar med jord, og det meste av kaffen er organisk.
Dyrkeforhold:
Jordsmonnet er rødbrunt og godt drenert. I Etiopia er det vanlig med organisk kompost og beskjæring er mindre vanlig. En bonde kan typisk ha mindre enn 1500 trær per hektar og ett tre produserer i snitt mindre enn 100-200g grønn kaffe.
Kun de modne bærene blir møysommelig plukket og sortert for hånd fra de umodne og overmodne bærene. Fruktkjøttet blir så fjernet i en pulper.
I motsetning til mye av etiopisk kaffe som er tørket med fruktkjøttet på (bærtørket/natural), så er denne kaffen fra Mokonisa vasket (fully washed). Den er våtfermentert i 48 timer og gradert i vaskekanaler, før den er lagt i bløt i 24 timer og tørket i 10-12 døgn på tørkebord. Om natten og midt på dagen blir kaffen tildekket av skyggenett.
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.