El Tambo, Julia Elvira Orozco – Colombia

kr 85kr 299

Origin Colombia
Region Las Chozas, Popayán, Cauca
Farm Praga
Variety Castillo, Colombia
Altitude 1740 masl
Proc. Method Washed
Harvest Schedule May–July
The Cup
«Sugary, sweet and tart with lots of grapefruit flavor, caramelized sugar, chocolate and lemon.»

Varenummer: I/A Kategorier: ,

Beskrivelse

Julia Elvira Orozco Caicedo dyrker kaffevariantene Castillo og Colombia på et 13 hektar jordområde rundt Ppayán i Cauca distriktet. Hun bruker moderne hjelpemidler (brix-meter) for å finne den optimale innhøstningstiden. Etter innhøstning sorterer hun kaffen ved å helle de i en vanntank for å se hvilke som flyter. De som flyter opp er dårlige og defekte bønner og kan lett fjernes fra partiet. Kaffen blir videre fermentert i fruktkjøttet i 24 timer før fruktkjøttet fjernes, og så fermentert igjen i opp til 36 timer. Så vaskes kaffen to ganger og spres ut i parabol-tørkere i 15 dager.

Tilleggsinformasjon

Mengde

250g, 500g, 1kg

Malegrad

Hele bønner, Espressomalt, Filtermalt, Kokmalt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “El Tambo, Julia Elvira Orozco – Colombia”