Juli 2023

Nybrent kaffe - helt hjem

Kaffe og lær

Først noen gode nyheter angående vårt Tanzaniaprosjekt. For et par uker siden fikk vi endelig vårt første produkt fra skinnprodusenten vår i Moshi. Det viste seg å være et riktig godt gjennomført produkt, en god og romslig «weekend-bag» til mang en anledning. Kvalitetskontrollert av vår lærekspert i Egersund; Harald Brandtsberg.

På 90-tallet lærte Brandtsberg opp en gruppe flyktninger med nedsatt funksjonsevne i Cairo for å gi de et yrke og forbedret selvbilde. Hans kompetanse innenfor dette passer derfor som hånd i skinnhanske. 

Mer om dette prosjektet kan du lese på handbrent.no/leathercrafts.

Denne måneden har vi også kommet lengre med å flytte poseproduksjonen til Øst Afrika. Vår neste produsent av kaffeposer er DPI Holdings som produserer embalasje i Kenya med materialer fra India. Vi jobber nå med en ny design som kommer på de nye posene i august.

Uheldigvis må også de første posene vi får fra vår nye leverandør sorteres som restavfall, men nå får vi en leverandør vi lettere kan arbeide videre med for en mer bærekraftig emballasje. Som du ser er det mange jern i ilden, men det trives vi også med. 

Kaffen vi sender ut til våre abonnenter denne måneden er Kenya Ruarai og en helt ny, bærtørka kaffe fra Etiopia. Produsenten til den sistnevnte heter Yosef Yohannis, er en ung og dedikert bonde som arbeider hardt for å oppnå den beste kvaliteten på kaffetrærne. Han benytter seg av naturlig økologisk gjødsling, som han produserer ved å utnytte fruktkjøttet til kaffebærene og naturlig gjødsel. Til noen heldige utvalgte sender vi også jubileumskaffen vår, Kenya Kiganjo.

Riktig god juli måned!

Share

Leave a comment

go top