All Blog Posts

Nybrent kaffe - helt hjem
Kaffeinfo

August 2023


Juli måned har vært en rolig måned her i brenneriet. Mindre trøkk har gitt muligheten til å jobbe videre med et røyk-renseanlegg som jeg og min bror begynte å lage i fjor. Målet var å "vaske" røyken fra brenneriet med tåkedyser for gjøre et mindre avtrykk i nabolaget. Men dessverre hadde det ikke den effekten vi hadde håpet - snarere tvert imot. Men det var en god idé - og veldig gøy å prøve.
 Jeg fikk også besøkt en av våre …
Kaffeinfo

Juli 2023

Kaffe og lær Først noen gode nyheter angående vårt Tanzaniaprosjekt. For et par uker siden fikk vi endelig vårt første produkt fra skinnprodusenten vår i Moshi. Det viste seg å være et riktig godt gjennomført produkt, en god og romslig "weekend-bag" til mang en anledning. Kvalitetskontrollert av vår lærekspert i Egersund; Harald Brandtsberg. På 90-tallet lærte Brandtsberg opp en gruppe flyktninger med nedsatt funksjonsevne i Cairo for å gi de et yrke og forbedret selvbilde. Hans kompetanse innenfor dette passer derfor som …
Mikrobrenneriet

TRE nye samarbeidspartnere – og et lokalt initiativ…

Myksvoll Mikrobrenneri øker produksjonen og blir fast leverandør til Amfi Egersund og Roxman! Mer tekst og bilder kommer etter lansering. Flere nye kunder i Egersund kan se frem til å nyte den friske smaken av ekte Myksvoll-kaffe :) Vi ligger heller ikke på latsiden med å styrke forretningsforbindelsene til Øst-Afrika. Vi har nylig inngått samarbeid med en embalasjeprodusent i Kenya. Dette vil bidra til å styrke våre bærekrafts-initiativer, da forutsetningene nå ligger mer til rette for å utvikle mer miljøvennlig emballasje …
Bærekraft

Gjenbruk og refill

Gjenbruk er kanskje det første og viktigste tiltaket vi kan gjøre for å redusere avfall! Denne måneden vil vi se om vi klarer å få noe betydelig salg ved å tilby refill ved at du som kunde tar med egne poser eller beholdere til brenneriet og får påfyll av vår nybrente kaffe - rett fra brenneren! Først og fremst vil det være et godt tiltak for miljøet, men produktet blir også desto billigere for deg som kunde. Vinn-vinn! Har du forslag …
Ukategorisert

Vil du bli støttespiller til et nytt prosjekt i Tanzania?

Myksvoll Mikrobrenneri brenner for de gode sakene! Vi har lenge hatt et ønske om å starte noe i Øst-Afrika. Den 9. november reiser vi på en ekspedisjon for å se om det er mulig å gjennomføre et prosjekt i Tanzania. Vi har i den anledning startet en kronerulling for å få dette til! Vil du være vår støttespiller i dette prosjektet? Klikk på "støtt" i feltet under for å lese mer om våre planer! Prosjektet er ikke registrert i Brønnøysund som …
Kaffereise

Videre til norgesmesterskapet!

I påsken fikk jeg spørsmål om jeg ville være med på regionmesterskapet i håndbrygg. Det ble litt kort forberedelsestid men jeg sa ja og ikke mange dagene etter var seieren i havn. Neste stopp: NM i Brewers Cup, på Primulator i Oslo 19-21 juni. Som om jeg ikke hadde det travelt fra før...! Men jeg skal gi alt og gjøre mitt beste. =) …
Ukategorisert

Takk!

Hvor ble det av 2021? Året vi trodde alt skulle gå så mye bedre. Slik ble det bare en periode så ble alt verre igjen. Men nå kommer et nytt år med et nytt håp og nye lys i enden av tunellen. Da er det bare å krysse fingrene og hoppe i det! Alt blir nok bedre snart skal du se... But until then - we have coffee! 2021 har likevel vært et spennende år i bedriften - takket være våre …
Business as Mission

Kaffe kan forandre fremtiden – En historie om unge entreprenører

[responsivevoice_button voice="Norwegian Male" buttontext="Hør teksten her"] Arbeidsledigheten her i Tanzania er stor, derfor prøver mange unge å dra nytte av alle muligheter for å bli selvstendig næringsdrivende. De som gjør de harde jobbene med lav inntekt har lenge vært de som nå er eldre. Særlig kvinnene har hatt et liv med hardt fysisk arbeid. Unge mennesker vil heller jobbe på kontor og få store lønninger. Men en gruppe unge går likevel mot strømmen, en gruppe som har endret retning og ser …
Bærekraft

Salige er de kreative

Mange kaffebønder i Tanzania sliter med å få endene til å møtes. Men denne gangen møter vi en mann som kan fortelle en annen historie. [responsivevoice_button voice="Norwegian Female" buttontext="Hør teksten her"] “Kaffen som er dyrket rundt Kilimanjaro har veldig gode forhold. Den er søt og kundene elsker den. De som får smake på den kommer alltid tilbake for å kjøpe mer!” sier Valerian Albert Maro i det han stolt ønsker meg velkommen til gården sin i Uru Kusini, en halvtime med pikipiki …
Ukategorisert

Alt du ikke visste du kunne bruke kaffegrut til!

Det blir ganske mye kaffegrut i søpla hos oss hver uke. 35g til frokost, lunsj, ettermiddag og noen ganger til kvelds blir fort et kilo (tørr) grut i uken. I løpet av et år blir det da nesten 52 kilo kaffegrut etter at tyngden fra vannet er trukket fra. Over 2 milliarder kopper kaffe konsumeres hver dag. Tenk for et stort landområde med kaffegrut det utfyller hvert år! Og det er også uheldig for miljøet siden kompostert kaffegrut avgir …
go top