Høstkaffe fra Uganda: Asili

Nybrent kaffe - helt hjem

Den nye kaffen i sortementet kommer fra Uganda! En spennende vasket og semi-tørket klassiker fra en gård som heter Kingha Estate – 1350 m.o.h., noe som gjør den til den lavest dyrkede kaffen vi har brent på lang tid. Høstet 2020.

Partiet har fått navnet “Asili”, som består av varianten SL28, SL 34 og SL 14. De to første er de mest anerkjente variantene som vanligvis forbindes med kenyansk kaffe. Asili er Swahili og betyr “Klassisk”, noe denne kaffen er både i profil og i måten den er prosessert på.

Innehaveren av gården heter Kingsley Griffin, en dedikert mann som jobber for å forbedre lønnsvilkårene til de lokale bøndene. Les mer om dette lengre nede.

Bare 11 sekker er produsert av dette partiet! En nydelig kaffe som kan nytes alene eller sammen med maten. Kaffen endrer også karakter – og er vel så god – når den kjølner!

Bærekraft og utvikling

Denne kaffen er fra Kingha Estate, en gård på 1350m.o.h som strekker seg over 15 hektar, omtrent 10 timer kjøretur fra Kampala. Gården drives av Kingsley Griffin, opprinnelig fra Canada – en lærer som bestemte seg for å starte en kaffeplantasje etter å ha vært på gorillasafari i området. Etter mye hardt arbeid og realitetsorienteringer har han nå klart å bygge opp en gård som gir mye tilbake til lokalsamfunnet.

I tillegg til å dyrke fantastisk kaffe er Kingha Coffee dedikert til å forbedre levestandard og inntekt til kaffebønder i Uganda. De arbeider direkte med utdanning og opplæringsprogram og hjelper bønder til å få mer utbytte og høyere kvalitet på kaffen som igjen fører til langt høyere inntekt. Kingha samarbeider også med lokale skoler, skaffer klær og ressurser – og opplæring i agrikultur i lokalsamfunnet. 

Når det er innhøstning hyres 85 lokale ugandiske dagarbeidere inn, noe som gjør at Kingha Coffee er en av de største arbeidsgiverne i distriktet.

95% av energien for å drive gården får de fra solceller og de bruker ingen form for kjemisk gjødsel eller plantevernmidler i produksjonen. 

Share

Leave a comment

go top