Publisert Legg igjen en kommentar

Årsrapport 2022

Vi har gjort mye kjekt i 2022. Det er spennende å se hvordan bedriften vokser sakte men sikkert, år for år. Vi har også fått flere utsalgssteder. Kaffen vår selges nå på Coop Extra Vikeså, Det Gule Huset Sauda og Søndeland Gardsbakeri i Grimstad – i tillegg til at den fremdeles er å få tak i på Veen Gardscamping og Gådjå Etiopisk Restaurant i Stavanger (spesialprodusert). Og selvfølgelig på handbrent.no 😉

Dette året har vi dessverre ikke hatt så mye tid til å stå på marknader. Til tross for det har omsetningen har økt med 15% og et driftresultat som har økt tilsvarende. Vi har nå 39 abonnenter på vår mottakerliste.

I løpet av sommeren gjorde vi noen praktiske forandringer på brenneriet. Den største grunnen var at vi trengte mer plass. Vi måtte kle igjen det som til nå hadde fungert som «carport» slik at det fikk tilbake sin opprinnelige fasade (bare -bedre!). Innvendig har vi lagt gulv i den «nye» delen og fått plass til noen stoler og en ny arbeidsbenk.

Bjerkreimsmarken var en kjempesuksess for vår del i år, vi hadde kunder innom stort sett hele tiden. (Og eldstejenten slo seg opp med sin egen lille bedrift på hjørnet av standen. Viktig å inspirere til gründerskap!)

Vi har også forsøkt å lage en maskin som skal «vaske» røyken som slippes ut fra brenneprosessen. Det var ganske vellykket men det trengs noen justeringer før vi kan installere den permanent. Forhåpentligvis får vi den helt på plass i løpet av første eller andre kvartal ’23.

I følge brenneloggen har vi i 2022 brent 958 kg. Ikke så ulikt året før.

I 2022 har vi støttet Childrens Burn And Wound Care med 15 000kr eks mva. Dette er stiftelsens fortjeneste på de 300kg med råkaffe som vi importerte sammen direkte fra Etiopia i desember 2021. I 2022 vil 10% av omsetningen på all Etiopiakaffe gå til stiftelsen. Vi har ikke umiddelbare planer om en ny direkteimport siden det var en del ekstraarbeid, men utelukker det heller ikke.

Freelanceren i Tanzania som vi hadde startet et samarbeid med har vi ikke hatt noe kontakt med i år (dessverre).

Derimot har vi for alvor begynt å utforske hvordan vi kan videreutvikle vårt Tanzania-engasjement. Etter en tur til Arusha og Moshi i midten av november har vi en prosjektplan på tegnebrettet som vi vil fullføre og kanskje iverksette i løpet av året så sant alt ligger til rette for det. Men – vi tar høyde for at det vil komme hindringer som vi ikke klarer å forutse.

Helt i begynnelsen av året satt vi oss et mål om at vi ville oppgradere brenneriet, tjene mer penger til arbeidet med brannskadde barn i Etiopia, og et sterkere engasjement i Tanzania. Og det er også en god oppsummering av 2022!

I 2023 håper vi å få mer langsiktige avtaler med spesifikke kaffeprodusenter. Langsiktige avtaler er langt bedre og mer forutsigbart for produsentene enn sporadisk handel. Vi håper vi får tak i den gode geisha-kaffen til vår venn Angelino Landaverde i El Salvador, og at vi finner en handelsrute for kaffe fra Arusha/Kilimanjaro. I tillegg krysser vi fingrene for en stor leveranseavtale i Egersund 🤫 😉

Med det vil i ønske dere alle :

Godt nytt år!
Legg igjen en kommentar