Publisert 2 kommentarer

Aeropress

Det finnes noen kaffedrikkere som stort sett drikker kaffe alene. «Nei, kånå/maen drikk ‘kje så då blir det pulverkaffi». Til dere vil jeg si: der finnes et håp! Og det håpet heter Aeropress.

Aeropress er en av de «nyere» oppfinnelsene innen kaffebrygging (lansert i 2005). Hensikten med produktet er å brygge best mulig kaffe for én kopp. Produktet er så anvendelig og slo så godt an at det i dag ansees som en av de beste måtene å brygge kaffe på. Det er et så fleksibelt instrument at det siden 2008 har vært arrangert årlig verdensmesterskap i Aeropress (WAC). Den er så liten og lett at du har det med deg i vesken eller slenger den i sekken når du skal på jobb, på skolen eller på reis.

Siden produktet er så fleksibelt kan du bruke mange forskjellige oppskrifter. God kaffe er selvsagt en forutsetning (f.eks. vår kaffe fra Mokonisa, Etiopia). «Crap in – crap out» som de sier. Men her følger et godt utgangspunkt for å lage fantastisk kaffe på en aeropress:

 1. Legg filteret i filterholderen og skyll det. Skru filterholderen på bunnen av kolben.
 2. Hell i 14g kaffe (litt mer enn en vanlig måleskje) og 200g varmt vann (rett etter oppkok)
 3. rør tre ganger med røreskjeen og sett på «plungeren» så det ikke begynner å renne ned i koppen.
 4. Vent i ca 60 sek og press ned plungeren slik at vannet trykkes igjennom kaffen med lufttrykket i beholderen.
 5. NYT!

Det beste av alt: aeropressen trenger ingen rengjøring – du bare trykker plungeren helt igjennom og så er all kaffen og filteret trykt ut. For min del kommer aeropressen til å bli en god følgesvenn i mange år fremover.

Vi har kjøpt inn et begrenset antall Aeropress og selger til en god pris! I pakken får du også med en valgfri variant av vår spesialkaffe. Få med deg en på ferie i sommer! 😉 Klikk her for å gå til butikken.

Se hvor enkel den er i bruk på https://aeropress.com

Pakken inneholder 350 filter, en trakt, en rørepinne, en måleskje og selve aeropressen som består av en filterkopp, et kammer og en «plunger»

Kaffe til to personer?

 1. Kok opp 500ml vann og kvern 36g kaffe, eller dobbelt så mye som normal mengde kaffe. Kvernegrad: medium-grov.
 2. Sett sammen Aeropressen, bruk «opp-ned-metoden«. Hell kaffegrynet i bryggekammeret.
 3. Start stoppeklokken og fyll aeropressen med vann – men ikke fyll helt til randen slik at du kan røre.
 4. Etter 30 sekunn bruker du rørestikken til å røre rolig i 15 sekund. Pass på at all grynen blir gjennomvåt. Fyll kammeret til topps med vann og la den hvile.
 5. Etter 2 minutt, sett på Aeropress-filteret, snu aeropressen over en karaffel og begynn å trykke ned stempelet i 30-45 sekund. Stopp når du hører hissingen fra filteret.
 6. Vann ut kaffebrygget (omtrent 215ml) med 215ml varmt vann så det blir 430ml brygget kaffe med normal styrke.

Server til deg selv og din venn og nyt!

Kaldbrygget kaffe på 2 minutter

Noe innhold eller funksjonalitet her er ikke tilgjengelig på grunn av ditt informasjonskapsel-valg. 

This happens because the functionality/content marked as «Google Youtube» uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: Klikk her for å åpne informasjonskapsler-valgene dine.

2 kommentarer på “Aeropress

 1. Skal prøve den kaldbryggingsmetoden. Hadde ikke hørt om den før 🙂 takk!

  1. 😊gi gjerne en tilbakemelding når du har prøvd

Legg igjen en kommentar